summer pool from above

H επόμενη μέρα του τουρισμού μετά τον κορωνοϊό

Η πανδημία του νέου κοροναιου είναι πλέον παγκόσμια πραγματικότητα. Το καίριο ερώτημα που τίθεται λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις επιχειρήσεις του κλάδου αποτελεί το κατά πόσο θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του.

Στην προκειμένη φάση και ενώ βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μίας νέας, αχαρτογράφητης εποχής, κάποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν. Ποιά θα είναι η φύση των μέτρων που θα πρέπει να παρθούν ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα μετά τη πανδημία;

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας

Σύμφωνα με έρευνα που εκπονείται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (Εργαστήριο «TourLab»), γίνεται ανάλυση των παραμέτρων που διαμορφώνουν την επόμενη  μέρα. Η έρευνα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Δρ Ευάγγελου Χρήστου διευθυντή και του Δρ Σπύρου Αβδημιώτη αναπληρωτή διευθυντή του εργαστηρίου, σε συνεργασία με τον υποψήφιο διδάκτορα Απόστολο Καρακίτσιο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Tourism Experts.

Tour Lab Logo

Όσο πιο άμεση είναι η προσαρμογή των επιχειρήσεων του κλάδου στη λήψη μέτρων, τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις δεν προέρχεται μόνο από την κρατική βοήθεια, αλλά και από το κατά πόσο οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η εμπιστοσύνη αυτή, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την άμεση και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής. Έτσι, η Ελλάδα θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει προς όφελός της το πλεονέκτημα που απέκτησε από την έγκαιρη λήψη μέτρων προστασίας. Στόχος είναι να συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών.

Η αναδιαμόρφωση, συνεπώς, των υπαρχουσών συνθηκών και προδιαγραφών είναι απαραίτητη, όπως επίσης και η μέριμνα για πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής και σίτισης.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και συγκεκριμένη κατεύθυνση σε θέματα που αφορούν τους πελάτες, όπως για παράδειγμα θέματα συνάθροισης πελατών σε κοινόχρηστους χώρους, τήρησης των κανόνων υγιεινής κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μελέτη μπορείτε να δείτε στη σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εδώ

Room with a view

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Τουριστικά καταλύματα: η επόμενη μέρα | Developing Solutionsreply
21/04/2020 at 21:53

[…] Σε μια σημαντική έρευνα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και ειδικότερα του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού και Διοίκησης Υπηρεσιών (tourlab.gr) για την επόμενη μέρα των τουριστικών καταλυμάτων μετά την πανδημία του κορωνοϊού, λαμβάνει μέρος ο συνεργάτης μας Απόστολος Καρακίτσιος (Tourism Experts). Σημαντικοί παράμετροι της λειτουργίας των καταλυμάτων λαμβάνονται υποψη ενώ αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί ο κλάδος. Το διακύβευμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας είναι να  μπορέσουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και στη πίεση που θα δεχθούν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο εδώ […]

Leave a reply